Reklama
 
Blog | Lukáš Kopecký

Jaký vlastně je Pavel Bém?

Naskýtá se tedy otázka, jaký vlastně je Pavel Bém?

Po svém zvolení předsedou ODS se Mirek Topolánek díky bulváru dozvěděl, co si o něm myslí Václav Klaus. Ano, ona slavná SMS – “Prázdný a falešný”.        

Osobně si myslím, že svou činností současný premiér mnohokrát dokázal, že takový není. Za pár dní se utká v souboji s Pavlem Bémem o křeslo předsedy ODS. Naskýtá se tedy otázka, jaký vlastně je Pavel Bém?        

Toto zamyšlení mě napadlo, když jsem si přečetl čtvrteční rozhovor s pražským primátorem v MF DNES. Překvapila mě ta obrovská Bémova otevřenost vůči veřejnosti. Bez problémů se tam přiznává k tomu, že v mládí zkoušel měkké drogy, vyjasňuje své rodinné příjmy a po dlouhém mlžení a spekulacích najednou jednoznačně říká, že podnikatel Roman Janoušek je jedním z pěti jeho nejbližších přátel. Člověk by až užasl a řekl by si, že je tady konečně nějaký politik, který ještě před případným nástupem do funkce otvírá svou minulost a hříchy. Pavel Bém ovšem dobře ví, že to na lidi zabírá a přidá mu to další body v popularitě, kde ho teď z prvního místa sesadil Bohuslav Sobotka.

Reklama

Ovšem je naprosto jasné, že je to pouze Bémova hra s marketingem. Dosud se nikde neobjevila nějaká jasná Bémova politická koncepce. Těžko říct, co si myslí o Rusku, Lisabonské smlouvě či o termínu přijetí Eura. Můžeme se jen domnívat, že jako Klausův kůň budou jeho názory podobné těm prezidentovým. Jediné, co známe jsou jen podivné kauzy s pozemky u Masarykova nádraží či jiné pražské zajímavosti. Ovšem ty může primátor snadno odvrhnout – neexistují žádné žaloby, žádná obvinění….         

Pavel Bém umí dobře zahrát na city a zalíbit se veřejnému mínění. Václav Klaus se možná občas cítí jako král na Hradě a v tom případě je Bém považován za korunního prince. Proto by o něm náš prezident těžko napsal nějakou nepříjemnou SMS. Ale měl by!!! A co bychom v ní četli?? Dost možná to samé, co před lety v Mariánských Lázní. “Prázdný určitě a dost možná, že i falešný….”