Reklama
 
Blog | Lukáš Kopecký

Komunisté – zachránci venkova??

KSČM prý chce pomáhat venkovu

V měsíčníku Plzeňského kraje č. 5 ze srpna 2009 se člen Komise pro životní prostředí a zemědělství Rady PK RSDr. Jiří Branka vyjadřuje k aktuálním problémům životního prostředí.

            Pokud bych nevěděl, kdo článek píše, tak bych ho považoval z normální text plný obecných frází o ochraně přírody. Leč stvořil-li ho člen KSČM, může se člověk jen hořce pousmát. 40 let KSČ devastovala českou krajinu a na nějaké životní prostředí nikdy žádné ohledy nebrala. Její nástupkyně KSČM neustále přemýšlí, zda by se snad neměla omluvit za svou minulost, že by pak možná mohla i do vlády. A tak se prý postará i o českou přírodu.

            Nemám nic proti klasickým frázím o ekologickém vytápění a ekologické dopravě. Avšak slova o ochraně půdního fondu a zemědělském podnikání, to snad pan Branka trochu přehnal. Komunisté, kteří zničili Agrární stranu, zlikvidovali drobné zemědělce, založili nesmyslná JZD a statky, rozorali všechny meze a na hodně dlouho přeměnili k horšímu českou krajinu, ji teď hodlají zase zachraňovat?  Budou pomáhat znovu rozvíjet český venkov, který tak úspěšně zdecimovali a rozvrátili, celé velké selské rodiny a jejich majetky. Ano, alternativní formy zemědělského podnikání – také kdysi byli skromní obyčejní zemědělci hospodařící v krajině. Jeden režim je nazval kulaky…. Člověk nevěří vlastním očím.

Reklama